Zastosowanie Kulinarne:
Szczypiorek zawiera dużo witaminy C, dlatego powinien być spożywany w stanie świeżym. Mrożony lub suszony traci większość witamin. Ta pikantna roślina może być do doprawienia sałatek, twarogu, kanapek oraz potrawy z jaj, na przykład omletów i jajecznicy. Nadaje także przyjemny aromat sosom, zupom i potrawom mięsnym.
Zastosowanie Medyczne:
Dzięki wysokiej zawartości olejków eterycznych szczypiorek poprawia trawienie, a także obniża ciśnienie krwi.
Szczypiorek zawiera dużo witaminy C, dlatego powinien być spożywany w stanie świeżym. Mrożony lub suszony traci większość witamin. Ta pikantna roślina może być do doprawienia sałatek, twarogu, kanapek oraz potrawy z jaj, na przykład omletów i jajecznicy. Nadaje także przyjemny aromat sosom, zupom i potrawom mięsnym.
Zastosowanie Medyczne:
Dzięki wysokiej zawartości olejków eterycznych szczypiorek poprawia trawienie, a także obniża ciśnienie krwi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz